Mar 20, 2014

Της Παρασκευής οι βόλτες!

Παρασκευή έφτασε, λιακάδα, άνοιξη, χαρές και πανηγύρια! Μαζέψτε δυο-τρεις αγαπημένους φίλους, μια μικρή πλατεία κι ένα καλόκαρδο μαγαζί και τώρα που οι μέρες είναι ζεστές και οι νύχτες γλυκές βγείτε να τα πείτε. Θυμηθείτε που κάνατε τις βόλτες σας μικροί με ένα παγωτό στο χέρι, σε ποια παγκάκια ήπιατε τις πρώτες σας μπύρες σαν έφηβοι, σε ποια δρομάκια χαθήκατε πιασμένοι χέρι-χέρι με τους πρώτους σας έρωτες και ξετρυπώστε τα ξανά. Κάθε Παρασκευή και μια γιορτή, κάθε εβδομάδα και μία εξερεύνηση...

Εβδομάδα πρώτη και...Κάτω Πετράλωνα!

Φτάνεις στην πλατεία Ηούς διαλέγεις τραπεζάκι, λες δυο-τρεις γλυκές καλημέρες με χαμογελαστούς ανθρώπους και η καρδιά σου γίνεται «Περιβολάκι»...πιάνεις στα χέρια σου ένα τετράδιο μαθητικό γραμμένο στο χέρι και αρχίζουν τα ταξίδια στους μυρωδάτους καφέδες, τα γλυκά του κουταλιού, τα κρασιά και τα τσιπουράκια (αχ τα τσιπουράκια...!). Κι έρχεται μετά κι εκείνη η υπόλευκη σελίδα με τα πιάτα της ημέρας... κι αντικρίζεις θυμωμένες φέτες και τραγανές παντζαροσαλάτες, σύγλινα που εξαφανίζονται με την άφιξη τους στο τραπέζι και χοιρινά που κολυμπούν ανέμελα σε σαλτσούλα πορτοκάλι.
Είναι όμορφα σ’αυτό το περιβόλι. Νιώθεις σαν έχεις ξαναπάει, φιλόξενα, ζεστά, χαρούμενα. Βοηθάει να λυθεί η γλώσσα και να ανοίξουν οι καρδιές. Και είναι κάτι περισσότερο από ένα καφενείο. Υπάρχει κάτι από πίσω που θα ανακαλύψεις μόλις πας. Κάτι που δείχνει πως οι παρέες, οι ομάδες, έχουν δύναμη δημιουργική, να αλλάξουν τον κόσμο.
Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, κάντε μια βολτούλα από κει πιείτε ένα καφεδάκι και κεράστε και ένα σε κάποιον που θα το λαχταρά. Θα περάσετε όμορφα, κι εσείς και το στομάχι σας, και η ψυχούλα σας! Κι όταν θα πάτε μην ξεχάσετε να περιεργαστείτε καλά το χώρο...από τις αφίσες στο τζάμι, μέχρι τους τοίχους του μαγαζιού, κάποια μυστικά θα έχουν να σας ψιθυρίσουν!

Σας φιλώ!


Υ.Γ: Φωτογραφίες δε βγάλαμε γιατί το τσίπουρο ήταν πολύ καλό για να μας το επιτρέψει!

"Το Περιβολάκι", Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς

No comments:

Post a Comment